Hoog tijd voor een update en te vertellen wat ik de afgelopen weken uitgespookt heb.

Door vriendinnen werd ik eind september opgehaald in Zuid-Frankrijk. In twee dagen tijd reden we al die kilometers terug naar Nederland die me te voet vijf maanden kostte om af te leggen. Heerlijk om voor de verandering te kunnen zitten en uit het raam te kijken naar hoe het landschap terug veranderde in het vertrouwde vlakke Nederland. Toch dacht ik tegelijkertijd ook een beetje nostalgisch terug op de mooie en minder mooie momenten onderweg. En maakte er een spelletje van om tot in detail bepaalde gebeurtenissen voor de geest te halen. Mensen die ik ontmoette of plekken waar ik schilderde of liep.

Thuis aangekomen vond ik het een bizar idee dat het er alweer opzat. Dat ik inderdaad van Pieterburen naar Nice ben gelopen. Voor mijn idee was het gister nog dat ik voor het eerst internet afstroopte naar informatie over de route en de eerste plannen begon te maken. En dat ik uiteindelijk na veel twijfel besloot te proberen mijn reis te financieren met een crowdfunding.

Ik had toen niet kunnen bedenken dat ik, twaalf maanden later, Nice ook daadwerkelijk bereikt zou hebben en dat zoveel mensen enthousiast met me mee zouden leven. Of dat ik bezig zou zijn met het plannen van een expositie en het maken van een boek.

Dat laatste is dan ook waar ik de afgelopen weken hard mee aan de slag ben gegaan. Bij terugkomst had ik nog geen ruimte om te exposeren en veel zat al vol tot 2016. Spannend dus of ik nog iets zou vinden, en dat lukte toen Stichting Museumhaven in Leeuwarden me een mooie plek aanbood. Namelijk het schip de Stanfries X aan de Willemskade in het centrum van Leeuwarden. Via Stichting Coba de Groot kreeg ik een financiƫle bijdragen om de expositie ook daadwerkelijk te kunnen organiseren.

Inmiddels is het nog een kleine maand tot de opening en zijn de uitnodiging de deur uit. Er moet nog veel gebeuren maar het plan ligt klaar voor een mooie expositie. De komende weken ga ik aan de slag met passe-partouts snijden, expositiepanelen maken, een grote fok beschilderen voor op het voorschip, etc.

In ieder geval kan ik me daar nu in het geheel mee bezig houden want het boek is klaar en gaat deze week naar de drukker. Ik kijk er naar uit het straks in mijn handen te houden, na al het werk dat ik er van had. Halverwege verdween de tekst van mijn computer, en waarschijnlijk omdat ik de afgelopen maanden zo weinig achter een laptop heb gezet had ik er niet aan gedacht een back-up te maken. Het kwam gelukkig goed en ik ben erg tevreden met het resultaat.

3 reacties

 1. door Wiesje

  Hoi Aafke, uit nieuwsgierigheid toch nog eens even je site weer aangeklikt en zowaar, weer een verslagje. Leuk te lezen hoewel we elkaar ook al vis a vis gesproken hebben. Je expositie nadert nu met rasse schreden, nog 8 nachtjes slapen! Lig je wat op schema? Zo jammer dat we er niet bij kunnen zijn, maar we komen snel daarna naar Leeuwarden om alles te bekijken. Alvast heel veel plezier zondag , de 7 december en tot spoedig ziens, Wiesje

  geschreven op vrijdag 28 november 2014
 2. Dag Aafke, nav een artikel in Op Pad heb ik samen met mijn kinderen je site bekeken. We hebben heel erg genoten van al je aquarellen. De kinderen (8 en 5) zeiden dat het heel ‘echt’ leek, net een foto! Heel veel succes met dit geslaagde project (toch?) en succes met de volgende, groeten familie Bekoe uit Meppel

  geschreven op zaterdag 21 februari 2015
 3. Hallo Aafke,
  Wat een prachtig blog heb je gemaakt. Ik kwam het tegen tijdens de voorbereiding voor mijn komende tocht op de gr5 en heb je inspirerende verhalen van A tot Z gelezen en daarbij genoten van je prachtige foto’s en aquarellen.
  Je expositie is achter de rug en je boek inmiddels ongetwijfeld een bestseller.
  Ik wens je veel geluk met je volgende project.
  Groetjes Conny

  geschreven op woensdag 24 februari 2016

schrijf een reactie