‘Kijk nou, mensen!’ na wat wikken en wegen hebben we een plekje gevonden langs de bosrand om onze tent op te zetten. Mijn broer loopt een stuk met me mee door de Alpen. Samen gaan we de komende drie weken vooral wild kamperen langs de route. Ons eerste plekje is nog in de buurt van de bewoonde wereld en we wachten tot de schemer om niet te veel op te vallen als we de tent opzetten. Maar als we hem uit de rugzak pakken zien we dat verder op een familie met kinderen door het veld loopt. We kijken elkaar aan, nog even wachten tot ze weg zijn? Of de tent gewoon strak uit het zicht tegen de bosrand? Dat laatste. Als we even later opkijken zien we dat er 200 meter verder ook een tent is verschenen. We lachen.

Het wildkamperen vergt weer een nieuwe graad van creativiteit. Water reinigen uit beekjes of het opvangen van je tentdoek na de regen. Water om te drinken maar evengoed om te koken, afwassen, tandenpoetsen, wassen, schilderen etc. Water dat je normaal gemakkelijk uit de kraan haalt.

We baden ons in de rivier op een mooie dag en na een regenbui glibberen we als de moonwalk de berg op. s’ Avonds drinken we thee gestookt op wat dood hout dat Tjeerd van een boom heeft gehaald, droger dan het hout op de grond en ’s nachts schuiven we naar beneden in de tent omdat ons vlakke plekje, niet zo vlak blijkt.

Overdag klommen we al naar grote hoogte en keken we uit over grillige pieken en diepe dalen. Ik kijk er naar uit ze te schilderen. Nu is het eerst nog me wennen aan de omstandigheden. Hoger, steiler, ruiger. En indrukwekkend mooi.

 

3 reacties

 1. door Trynke

  Bedankt Aafke dat we mee mogen genieten met jou spannende avonturen.
  Wat zul jij later terug in Nederland moeten afkikken.
  NU is het zwaar maar straks is het gewone leven saai. Een zonnige week , met vergezichten , toegewenst. Trynke

  geschreven op zondag 3 augustus 2014
 2. door Wiesje

  Hoi Aafke en Tjeerd, wat gezellig en ook veiliger zo met zijn 2-en in het wild. Hebben weer genoten van je verslag en wat heb je weer mooi geschilderd. Na deze reis zul JIJ moeten afkicken, maar ikzelf, denk ik, ook. Ga jullie maar enorm genietenvan deze grande finale, liefs Wiesje

  geschreven op zondag 3 augustus 2014
 3. Lieve aaf en tjeerd wat een wereld waar jullie in zijn beland super mooi om dat mee te maken liefs josje ax de

  geschreven op zaterdag 9 augustus 2014

schrijf een reactie