Eindelijk, daar in de verte een reus aan de horizon. Mont Blanc, de ochtend zon weerkaatste op de sneeuwhellingen, heel zacht bijna wegvallen in het blauw van de lucht. Zwevend boven een band van wolken en nevel. Zoals de maan soms ’s ochtends. Van de andere pieken van de alpen zie ik heel lichte silhouetten. Alsof er opzettelijk maar een klein tipje van de sluier wordt opgelicht.

Samen met mijn zus liep ik deze week een etappe naar Mont D’or door de Jura en fotografeerden het kleine leven op de bloemen en planten in de berm van de bospaden waar we over liepen. Verder hield ik veel rust, genoot van het samenzijn en at bruine boterhammen met kaas en hagelslag. Weer opgeladen, schoon en dankzij de top service van Hanwag met nieuwe schoenen kan ik er weer tegenaan.

Nederland, Belgiƫ, Luxemburg, Noord-Frankrijk, de Vogezen en de Jura en dan aan het eind door de Alpen. Nog drie wandeldagen, en dan ben in Nyon, een overtocht met de veerboot brengt me aan de voet van de Alpen. 675 kilometer bergen tussen mij en Nice. Kan haast niet bevatten dat ik al zo ver ben en kan haast niet wachten er aan te beginnen. La grande finale.

Insecten foto’s van Ank.

4 reacties

 1. door Eveline

  Hey Aaf,
  Ik noem je vanaf nu de dappere stapper!

  Zet’m op, geniet van het gezelschap en schuil als het nodig is.

  Liefs,
  Eve

  geschreven op maandag 28 juli 2014
 2. door Wiesje

  Hoi Aafke, wat fijn zo’n positief verhaal te lezen, lang leve je familie! Van je ouders had ik al van je schoenenproblemen gehoord, geweldig dat Hanwag je heeft geholpen, alle hulde daarvoor. Binnenkort maak je even een uitstapje door Zwitserland, weliswaar hebben ze daar geen hagelslag, maar wel heeeeel veeeel andere lekkere chocola. Ik kijk al uit naar een aquarel met daarop de Mont Blanc. Veel plezier en succes verder, liefs Wiesje

  geschreven op maandag 28 juli 2014
 3. door Wiesje

  Yes!, dit was mijn uitzicht een jaar lang, bijna 50 jaar geleden , zo bekend. Geweldig!!!! Liefs Wiesje

  geschreven op dinsdag 29 juli 2014
 4. door Bertuss

  Hallo Aafke,
  al aan je 3e paar schoenen. Die hebben je toch een heel eind op je pad gebracht.
  Nu volgen de zware kilometers, welke je vanaf nu in uren lopen moet gaan meten. Doe voorzichtig en zorg goed voor je knietjes.
  Gelukkig zie ik je op het mooi uitzicht plekkie schilderen.
  Let op je penseeltjes en gear.
  Gruss Gott!

  geschreven op woensdag 30 juli 2014

schrijf een reactie