Tegeltjes wijsheden in het washok van mijn camping in Schoonoord. Even de vuile vaat doen, twee pannetjes en een lepel. Daar kan ik wel van genieten zo’n kleine afwas. Maar het kamperen is vandaag wel een beetje afzien. Veel regen en nog behoorlijk koud. Kokend onder mijn luifeltje gooi ik ook nog eens mijn pannetje met pasta om. Het gras vat ondanks de nattigheid dan weer wel vlam…

Maar als alles ’s ochtends in mijn rugzak zit en ik ben weer aan de wandel kan ik volop genieten.
Vandaag door de bossen hier in Drenthe, waar het groen wat begint te schemeren in de takken die zwart zien van het vocht. Ze steken af tegen de witte wolken en af en toe tegen een stukje blauwe lucht. Jong groen komt er op.
Of vorige week bij Zuid Laren over zandpaden waarlangs kale grote eiken staan. Met grillige takken waarop mos groeit dat nog groener lijkt tegen een grauwe lucht. Erachter lappen zwarte aarde die net zijn omgeploegd.

De regen valt inmiddels weer op mijn tentje. Vandaag had ik graag geschilderd maar het zat er niet in. Dan maar vroeg mijn kamp opmaken op de camping en een beetje rustig aan doen. Kunnen mijn voeten ook wat rusten, want die hebben het ondanks het genieten toch ook wel een beetje zwaar.

Wat ik verder beleefde
Na zeven dagen lopen en één dag rust heb ik de eerste 100km erop zitten en ben ik in Schoonoord aangekomen. Van het platteland in Groningen, langs riviertjes en bossen in Drenthe. In Assen heb ik bij familie een eerste rustdag genomen. Mijn tent gedroogd, kleren gewassen en nog wat overbodig gewicht gelost. Ook kon ik zo nog even terug naar een mooi plekje om te schilderen dat ik de dag daarvoor door de regen voorbij had moeten lopen. Het landschap is telkens weer anders. Hier en daar kom ik dagjes wandelaars of pieterpad lopers tegen, op de hei bij Balloo zelfs een schaapskudde, maar over het algemeen is het nog erg stil.
Ook werd ik weer geïnterviewd op Omroep Friesland.

 

 

Op de radio

 

8 reacties

 1. door Bertuss

  Hoi, wat goed zeg dat je ondanks het slechte weer toch op pad bent gegaan.
  Veel goeds toegewenst en geniet van de gastvrijheid.
  Bert

  geschreven op maandag 14 april 2014
 2. door Bertuss

  De datum staat 10 dagen achter.

  geschreven op maandag 14 april 2014
 3. Hoi Aafke,

  Het is genieten om je zo te kunnen volgen tijdens je schildertocht,
  leuke reisverslagen met prachtige aquarellen.
  We zien je graag in de Achterhoek.

  Veel succes geniet ervan,

  Thea

  geschreven op dinsdag 15 april 2014
  • Hoi Thea! Leuk, kijk er ook naar uit om in de achterhoek te zijn! Tot dan, Aafke

   geschreven op dinsdag 15 april 2014
 4. door Marlies

  OOOOO wat houd ik toch van Holland, met die vuile luchten. Prachtige foto’s!
  Ik geniet.
  Liefs.

  geschreven op dinsdag 15 april 2014
 5. He Aafke, Leuk reisverslag, al kan ik me zo voorstellen dat zo´n wandeltocht in weer en wind niet meevalt! Ik moet er niet aan denken! Veel succes de komende maanden en dat je veel mooi schilderijen mag maken en verkopen.

  Groetnis,

  Huug

  geschreven op maandag 21 april 2014
 6. Hoi Aafke,
  In het bos van Lemelen hebben we met jou gesproken (wij waren die 5 mensen met te grote rugzakken…). Leuk om het schilderij nu op de site te zien! Heel veel succes verder met je tocht! Groetjes, Marcel en Hilga
  ps. Eén van ons woont in Sittard, dus misschien kom je die nog tegen

  geschreven op maandag 21 april 2014
 7. Hallo aafke,wat een mooie schilder stukken heb je al gemaakt ondanks Het slechte weer knap hoor nu is het wel lekker wandelen,ik blyf je volgen want ik vind het zo Leuk dikke knuffels josje

  geschreven op woensdag 23 april 2014

schrijf een reactie