Als een van de weinige dingen, had ik vanaf het begin weinig twijfel over de route van mijn schildertocht. Van noord naar zuid. Met het Pieterpad en de Grandes Randonnées 5 als leidraad. Hier en daar heb ik hem nog wat verlegd maar in grote lijnen is hij hetzelfde gebleven. Voor wie nieuwsgierig is waar ik langs loop hier de route in detail.

Nederland

485km – Van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg
De start op 7 april is in het noorden van Nederland in Pieterburen aan de Waddenzee. Daar begin ik te lopen op het Pieterpad. Van het platteland van Groningen gaat het via het Drenthe, Overijssel en Gelderland door het glooiende Limburg tot aan Maastricht. Het Pieterpad heeft het eindpunt op de eerste berg van mijn route, de Sint-Pietersberg.

België

170km – Door de ardennen
Bij Maastricht stap ik over op Grandes Randonnées nummer 5, kortweg de GR5. Deze Grandes Randonées zijn een netwerk van lange afstand wandelpaden die Europa doorkruizen. De Walk of Art route volgt de Gr5 langs de oostkant van België door de Ardennen, waar ik wat hoogte meters betreft voor het eerst aan de bak moet.

Luxemburg

220km – Meanderen langs de Sûre
Bij Ouren verlaat de route België en komt hij Luxemburg binnen, waar hij grotendeels de loop van de rivier de Sûre volgt langs de grens met Duitsland.

Frankrijk

820km – Van Metz tot Nyon
Ter hoogte van Metz komt de route Frankrijk in, waar ik een stukje van een variant van de GR5 loop langs de rivier de Morsel. Dan weer de GR5 op, Nancy voorbij en steeds meer klimmend door de Vogezen en de Jura richting het meer van Geneve waar je in Nyon het veer pakt om de oversteek te maken naar Thonon-les-Bains aan de voet van de Alpen.

675km – Van het meer van Geneve door de Alpen
Vanaf Thonon-les-Bains is het hoogtemeters maken in de Alpen. Telkens stijgend dan weer dalend loopt het pad paralel aan de grens met Italië tot aan Nice aan de Middellandse Zee.

Voor meer info over de Walk of Art route

http://www.pieterpad.nl/
http://www.gr5.info
http://www.grfive.com

7 reacties

 1. door Jurriaan

  Ga dit gedurfd initiatief met plezier volgen. Goede reis en wees voorzichtig!!

  geschreven op maandag 17 maart 2014
 2. Wat een geweldig en moedig plan, Aafke. Ik kwam je op het spoor via je tante Marlies. Ik hoop ook een stuk Pieterpad te gaan volgen tijdens mijn vakanties deze zomer. Veel succes en een hele fijne reis toegewenst.

  geschreven op maandag 24 maart 2014
 3. Wat een plan! Veel plezier, doorzettingsvermogen en genieten van de natuur! We zullen je volgen! Een heel goede reis.

  geschreven op zondag 6 april 2014
 4. door jean-marie

  Salut, aafke comment sa va aujourd’hui tu as repris la route vers le donon, sa va il fait pas trop chaud pour marcher. Nous avons regarder tes aquarelles ils sont magnifique, j’espère que tu nous donneras de tes nouvelles. gros bisou de kathy et jean-marie tes anciens voisin du camping de gondrexange salut.

  geschreven op dinsdag 17 juni 2014
 5. door jean-marie

  Salut aafke, j’ attend de tes nouvelles comment sa va tu avances comme tu le souhaite, j’espère que tout va bien chez toi. Donne nous de tes nouvelles. gros bisou. kathy et jean-marie.

  geschreven op dinsdag 24 juni 2014
 6. Gute yahre 2015 Aafkeytsma!
  Nous nous sommes vus au refuge de Presset-Polset, au col de Chavière et au camping de Modane avec William et Romain.Tu étais avec ton frère.
  En souvenir de notre cotoiement” taiseux” sur le chemin du Gr5,”notre” chemin, je te laisse quelques unes de mes photos.
  Je suis admiratif de tes oeuvres et la touche singulière de chair que tu restitues de la matière naturelle.Ton ouvre c’est aussi une mélodie visuelle,oui un chant ,une voix celle de la bise de ton regard qui caresse les nappes fluviales bordées de verts généreux du plat pays, les arbres bleux des Ardennes , les ondulations de la peau des Vosges, les massifs arrogants et majestueux alpins qui lâchent leur vigueur fauve… Merci Aafkeytsma de m’avoir aidé à regarder et d’être présent à l’endroit où mes pas me posent. Sois heureuse …joyeuses fêtes à toi,à ton frère,ta famille et tes amis Je t’embrasse Fernand

  geschreven op woensdag 24 december 2014
 7. je t’envoie un mail depuis ma boite courriel fernand

  geschreven op woensdag 24 december 2014

schrijf een reactie