Eerst kijk je wat op een kaart. Ziet de wegen vertakken en uitwaaieren vanuit Leeuwarden door Nederland en de grens over. Leest de namen van dorpen en steden, vraagt je af welke mensen daar wonen, hoe ze eruit zien, wat ze doen. Beeld je in hoe het licht van de zon op de zijkanten van flats in één of andere voorstad valt, of juist op de gestuukte muur van een huis in een vervallen gehucht. Denkt aan fresco’s in Italië, eeuwen oude afbeeldingen, musea honderden kilometers verderop gewijd aan schilders. Voor je het weet zit je plannen te beramen, en het internet af te zoeken naar een betaalbaar bestelautootje om het nodig materiaal mee te kunnen nemen om dat alles vast te leggen.

Met de start van mijn Walk of Art alweer 2 jaar achter me, staat er dus een nieuwe schildertocht op stapel. Niet te voet maar in een omgebouwde bestelauto. Een Art Drive door Europa. Met bed en atelier in het laadruim ga ik komend voorjaar en zomer op reis en zal ook nu schilderen en schrijven over wat er op mijn pad komt. Ik ben benieuwd waar de vier wielen van mijn auto me zullen brengen. In tegenstelling tot mijn vorige schildertocht heb ik namelijk voor deze Art Drive geen route uitgestippeld. Ik heb een idee van de richting en laat me verder leiden door wat mijn nieuwsgierigheid wekt.

Nu ik niet alles op mijn rug hoef te dragen neem ik verschillende materialen mee. Onder andere olieverf, een verf die langzaam droogt. Om hiermee te kunnen werken heb ik een kast gemaakt waarin ik het werk een paar dagen te drogen kan leggen. Dan zijn de schilderijen totdat de verf uitgehard is beschermd.

Na wat klussen, is de inbouw van mijn auto inmiddels klaar. In het dak is een ventilatie gat gezaagd en de gordijntjes hangen. Komende dagen ga ik bezig met het gronden van een papier voorraad met een laagje gesso, en het verder uitdenken van het schildersysteem zodat ik ook grotere werken kan maken. Ik hoef dit keer in ieder geval niet alleen op mijn wandelstokken te rekenen om een ezel te maken.

En dan, als alles zo ver is ga ik volgende week, de 22ste april, weer op weg voor een nieuw avontuur dat hier weer is te volgen.

2 reacties

 1. door Mieke

  Mooie tijd en goede reis. We houden je in de gaten 😜 Wietse&Mieke

  geschreven op zondag 24 april 2016
 2. door hanneke

  Goede reis gewenst en met veel plezier zal ik je weer volgen!
  Zal snel een aantal mensen laten weten dat je weer op weg bent.
  Groet,hanneke

  geschreven op dinsdag 26 april 2016

schrijf een reactie