Drijvend op de golven zie ik landinwaarts de bergen. Het is nu echt klaar, de Middellandse zee is bereikt, een bikini gekocht. Sinds mijn aankomst in Nice is alweer een dikke week verstreken. Ik denk terug aan de laatste dagen van mijn tocht. Eerst nog stil en alleen in de bergen, dan vaker een dorpje hier en daar en vanaf de ena laatste dag overal wel huizen uitwaaierend vanaf het dichtbebouwde centrum van Nice beneden aan de zee. Zover het oog rijkt witte vlekjes op de omliggende heuvels.

Het was even vervreemdend zo’n grote stad binnen te lopen, omringd door zoveel mensen na zo’n tijd en daar tussen twee gebouwen door mijn einddoel te zien liggen. De azuurblauwe horizon. Met mijn rugzak naast me en mijn wandelschoenen uit heb ik een tijdje zitten genieten van de zon en de zee. Het is nog wat onwerkelijk dat dit het einde is van mijn tocht, dat vijf maanden lopen erop zit.

De afgelopen week sijpelde dat besef wat verder door. Toen ik een grote fles shampoo kocht en bedacht dat ik me niet meer druk hoef te maken over het gewicht en toen ik eindelijk andere kleren aan trok en het apart voelde na al die tijd mijn wandelbroek en schoen uit te doen.

Ik liep door de stad en reisde in de omgeving, bekeek musea en ging naar mooie plekken aan de kust. Nog een paar dagen in de mediterrane zon en dan ben ik dinsdag terug in Nederland. Dan zal het besef wel rond zijn, dat mijn wandeltocht erop zit en dat ik het gedaan heb dat ik van Pieterburen naar Nice ben gelopen.

6 reacties

 1. door Derk

  Hey kanjer!

  Petje af voor je prestatie!!

  gr.
  mede kunstenaar

  geschreven op woensdag 17 september 2014
 2. door Wiesje

  Hoi Aafke, Nogmaals van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Vanuit Bretagne wil ik toch even reageren . Hoop dat je genoten hebt van je vakantietje daar in de Provence en je de laatste aanvullingen op je reis allemaal hebt kunnen bezoeken en bekijken, zodat je voldaan terug kunt naar Nederland. We houden contact en ik verheug me geweldig op je expositie. ( heb je al een ruimte op het oog)? Veel liefs en een goede terugreis, Wiesje

  geschreven op woensdag 17 september 2014
 3. door jenny

  Lieve Aafke. Van harte proficiat met het volbrengen van je tocht. Geniet van de zon, de stad en het water. En een heel goede reis gewenst . Ik kijk er naar uit je werk in het echt te zien. Tot gauw. Jenny

  geschreven op vrijdag 19 september 2014
 4. Hoi Aafke!

  Wat fantastisch!
  Gehaald!
  Van harte gefeliciteerd!
  Probeer je gevoel van vrijheid nog maar even vast te houden, want het is wel heel bijzonder wat je allemaal hebt beleeft en meegemaakt. Goed gedaan!!!!!
  Hartelijke groet,
  Gerrit en Maureen Hup

  geschreven op zondag 21 september 2014
 5. Gefeliciteerd vanuit Harlingen. Wat een geweldige prestatie.

  geschreven op dinsdag 23 september 2014
 6. Proficiat met je prestatie. Ik hoop dat je erg genoten hebt, van hetgeen je gezien en gedaan hebt. Ik ben benieuwd of je met weemoed terug kijkt op die reis. Zelf hebben we deze reis ook ondernomen en zijn we in 2015 in Nice aangekomen. Nu, 2016, krijg ik wel weer kriebels onderweg te zijn. Maar ik ben (nog) niet in de gelegenheid zolang onderweg te gaan.

  Hartelijke groet

  geschreven op woensdag 19 oktober 2016

schrijf een reactie